PS1 Logosu Tam Bir Nostalji Deposu 

Bir PlayStation hayranı, Sony’nin orijinal konsolunu deneyimleyen hayranlarda nostalji duygusu uyandıracağı kesin olan bir grafiği paylaşıyor. Sony’nin orijinal PlayStation konsolunun bir hayranı tarafından paylaşılan bir görselin, konsolu 90’lı yıllarda deneyimleyenler için nostalji yakıtı olması muhtemel. Orijinal PlayStation, Sega Saturn, Nintendo […]

Mar 21, 2024 - 06:58
Aralık 16, 2024 - 16:00
 0  2
PS1 Logosu Tam Bir Nostalji Deposu 

Bir PlayStation hayranı, Sony’nin orijinal konsolunu deneyimleyen hayranlarda nostalji duygusu uyandıracağı kesin olan bir grafiği paylaşıyor. Sony’nin orijinal PlayStation konsolunun bir hayranı tarafından paylaşılan bir görselin, konsolu 90’lı yıllarda deneyimleyenler için nostalji yakıtı olması muhtemel. Orijinal PlayStation, Sega Saturn, Nintendo 64 ve Atari Jaguar ve Amiga CD32 gibi daha az başarılı ev konsollarının yanı sıra beşinci nesil ev konsollarının bir parçasıydı. Modern konsollar yıllar geçtikçe çok daha gelişmiş ve güçlü hale gelirken, birçok PlayStation hayranı orijinal konsolu ve onun unutulmaz oyunlarını sevgiyle hatırlıyor. Bazı örnekler Croc, Ape Escape ve Gex: Enter the Gecko’dur. 

90’lı yıllarda oyun konsolu pazarı bugünkü kadar iyi tanımlanmamıştı ve bu büyüyen endüstriden yararlanmayı uman birçok şirket vardı. Sony’nin PlayStation’ı beşinci nesilde baskın bir güç olarak ortaya çıktı ve çoğu zaman bir nostalji kaynağı oldu. Orijinal PlayStation’ın piyasaya sürülmesinden neredeyse 30 yıl sonra, ev konsolu alanına hakim olan en büyük 3 üreticiden biri haline geldi. 

Sworedmagic adındaki bir Reddit kullanıcısı, çeşitli popüler oyunların kaydetme dosyası simgelerini, orijinal PlayStation’ın oldukça sınırlı yerleşik kaydetme dosyası yöneticisinden görülebileceği gibi görüntüleyen nostaljik bir grafik paylaştı. 16×16 piksellik küçük simgeler genellikle oyunun ana karakterinin veya logosunun tasvirleriydi. Örneğin, Tomb Raider’da stilize edilmiş bir “TR” sembolü bulunurken Crash Bandicoot’ta ana karakterin yüzü yer alıyordu. Orijinal PlayStation’da oynayan oyuncular muhtemelen bunları hatırlayacaktır çünkü ayrı olarak satılan ortalama 8 MB’lık hafıza kartı yalnızca sınırlı miktarda kayıt tutabiliyordu; özellikle de yalnızca 15 kayıt alabilen temel 1 MB’lık kartta; bu, birçok oyunun birden fazla kaydetme yuvasını kullanması nedeniyle daha da sınırlıydı. 

Bu küçültülmüş piksel sanat eserleri kesinlikle nostaljik, ancak oyunlarda kaydetme özelliğini kullanmak için ekstra bir çevre birimi satın almak zorunda kalmanın yaşı muhtemelen öyle değil. PlayStation 2’de ayrıca kayıtlı oyunlar için harici bellek bulunuyordu ancak simgeler, PS1 kaydetme simgelerine benzer tarzda küçük 3D modellerdi. 

Sony, PlayStation 5 donanımının orta nesil yenilemesini henüz tanıtmış olsa da geriye dönüp bakmak ve markanın özellikler ve teknoloji açısından ne kadar ilerlediğini görmek ilginç. Modern zamanlarda oyuncular, PlayStation kayıt verilerini yönetmek için bulut kayıtları ve büyük dahili depolama cihazları gibi şeylerle kutsanmıştır.